גרטן פא טא טא

גרטן

זמן הכנה: 15 דקות  |  רמת קושי: בינוני

מצרכים ל-4 מנות ראשונות:

5-6 תפו"א קטנים של פא טא טא למילוי ולאפיה  |  שלושת רבעי גביע שמנת מתוקה  |  200 גרם גבינת קשקבל  |                
100 גרם חמאה  2 כפיות פירורי לחם  |  3 כפיות עירית קצוצה  |  1 כפית מלח גס- ים אטלנטי  |  

אופן ההכנה:

  1. קלפו את תפוחי האדמה ופרסו אותם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או כל מכשיר פורס אחר. חשוב שהפרוסות יהיו דקיקות מאוד.
  2. ניתן להגיש בכלי גדול כפשטידה או בכלי אישי.
  3. מירחו בתחתית הכלי מעט חמאה ופזרו פירורי לחם. מעל הפירורים, סדרו שכבה של תפוחי אדמה בצורת פרח. מיזגו מעט מהשמנת והקשקבל ופזרו מהעירית והמלח הגס. חיזרו על הפעולה לפחות 6 פעמים עד שמגיעים לשולי הכלי.
  4. חממו את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  5. כסו את התבנית ברדיד אלומיניום והכניסו לתנור למשך 20 דקות.
  6. לאחר 20 דקות, הורידו את רדיד האלומיניום והמשיכו לאפות כ-15 דקות נוספים עד להזהבה.

הפרידו בעזרת סכין את תפוח האדמה מהקצוות והפכו את הגרטן אל צלחת ההגשה.
שיהיה בתאבון.

מתכוני אפיה

Comments are closed.


תפוח אדמה זה פא טא טא – עשרות שנים של ניסיון בגידול, מיון, אריזה ופיתוח זנים חדשים של תפוחי אדמה. הנכם מוזמנים להתרשם ממתכונים מקוריים, בריאים וטעימים, טיפים וכל המידע אודות תפו"א.