תפוח אדמה מוקרם בתנור

כולנו מכירים ואוהבים תפו"א מוקרם בתנור, אבל אפשר להכין את המנה המוצלחת הזו בכל מיני גרסאות…

 

זמן הכנה: 30 דקות  |  רמת קושי: קל

מצרכים ל-4 סועדים:

6 תפוחי אדמה בינוניים של פא טא טא לבישול 70 גרם חמאה  |  4 שיני שום כתוש | מלח | פלפל | קופסת שמנת מתוקה | גבינה צהובה | גבינות נוספות לבחירתכם| נייר כסף

אופן ההכנה:

  1. בשלו את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח למשך 20 דק'.
  2. חתכו נייר כסף לריבועים.
  3. הניחו כל תפוח בנפרד במרכז הריבוע.
  4. עשו חריץ/שריטה עמוקה במרכז התפוח, רצוי בצורת כוכב.
  5. התיכו את החמאה.
  6. ערבבו בקערה את השמנת, החמאה, הגבינות, השום, המלח והפלפל .
  7. צרו קצוות בנייר הכסף, כך שתיווצר צורה קעורה.
  8. הזליפו בנדיבות את הרוטב על כל תפוח בנפרד.
  9. סיגרו את נייר הכסף בצורה הרמטית.
  10. אפו בתנור ב 180 מעלות למשך 45 דק' .
  11. מוצאים, פותחים את נייר הכסף, מניחים פרוסת גבינה צהובה ומכניסים ל 10 דק' נוספות בתנור.

שיהיה בתיאבון.

מתכוני אפיה

 

Comments are closed.


תפוח אדמה זה פא טא טא – עשרות שנים של ניסיון בגידול, מיון, אריזה ופיתוח זנים חדשים של תפוחי אדמה. הנכם מוזמנים להתרשם ממתכונים מקוריים, בריאים וטעימים, טיפים וכל המידע אודות תפו"א.