תפוח אדמה מוקרם עם שום

סלט קרם תפו"א ושום – בהשראת שוק מחנה יהודה

ההשראה לסלט תפו"א אדמה מוקרם עם שום, סלט מיוחד זה, הגיעה מאחת הפתליות שנמצאות בלב שוק מחנה יהודה בירושלים. מאמא המגישה את המנות באוירה ביתית מלאה בריחות וטעמים.

זמן הכנה: 10 דקות   |   רמת קושי: קל

מצרכים:

4 תפוחי אדמה גדולים- פא טא טא לבישול  |  2 שיני שום טרי  |  5-6 עשבי עירית  |  1.5 כף שמן זית  |  מיץ מרבע לימון  |  חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. בשלו את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח.
  2. כאשר הם רכים, יש לסנן לקלף ולמעוך לפירה.
  3. הכניסו לבלנדר את הפירה, השום, העירית, סחטו לימון הוסיפו את שמן הזית והמלח וערבבו עד קבלת מרקם קרמי. ניתן להשתמש בבלנדר מוט במקום בלנדר רגיל.

סלט זה מוגש קר.

שיהיה בתאבון.

בישול

Comments are closed.


תפוח אדמה זה פא טא טא – עשרות שנים של ניסיון בגידול, מיון, אריזה ופיתוח זנים חדשים של תפוחי אדמה. הנכם מוזמנים להתרשם ממתכונים מקוריים, בריאים וטעימים, טיפים וכל המידע אודות תפו"א.